A.P. Møller - Mærsk A/S
May 11, 2017 07:55 CET

Delårsrapport 1. kvartal 2017 (kun på engelsk)

Attachment

Vedhæftet delårsrapport for 1. kvartal 2017 for A.P. Møller - Mærsk A/S (kun på engelsk).

 

Administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou, udtaler:

"A.P. Møller - Mærsk A/S leverede et underliggende resultat på USD 201m i forhold til samme kvartal sidste år. Mens vi ikke kan være tilfredse med den overordnede lønsomhed i 1. kvartal, er resultatet som forventet, og vi fastholder vores forventninger for året.
 
Vi har i overensstemmelse med vores ambitioner om igen at skabe vækst i vores virksomhed, for første gang siden 3. kvartal 2014, øget vores omsætning set over året. Omsætningen steg med 5 pct. eller USD 424mio. til USD 9,0 mia., som følge af stigning i omsætning i Maersk Line og Maersk Oil.

Maersk Line er på rette kurs i forhold til at levere en resultatfremgang på over 1 mia. USD i 2017 i forhold til 2016. Dette til trods for et underliggende tab på USD 80 mio. i 1. kvartal, drevet af forøgede brændstofudgifter på USD 381 mio. Både spotrater og kontraktpriser er steget i kvartalet, senest også på nord-syd ruter. Maersk Lines fokus i de kommende kvartaler vil være på genoprettelse af indtjening, samt fastholdelse markedsandele, efterhånden som markedsvilkårene forbedres.

Opkøbet af
Hamburg Süd skrider frem som planlagt mod en afslutning af handlen i fjerde kvartal, med forbehold for myndighedsgodkendelser. Købet vil bidrage til betydelig omsætning, volumen og vækst i markedsandel, såvel som operationelle synergier på USD 350-400 mio. om året fra 2019.

Vi begynder at se synergier indenfor Transport og Logistik, eksempelvis har Maersk Line øget volumenerne til APM Terminals, mens forbedret samarbejde mellem Maersk Line og Maersk Container Industry har ført til betydeligt højere volumener og forbedrede resultater, samt synergier på salg og administrationsomkostninger.
 
Arbejdet med at definere langsigtede strukturelle løsninger for de enkelte virksomheder i vores Energy division skrider frem, og divisionen var profitabel i første kvartal, hvor Maersk Oil leverede en stærk indtjening. Olieprisen steg over året, og vi så moderate tegn på øget aktivitet i offshore-markederne hos Maersk Supply Service og Maersk Drilling, omend fra meget lave niveauer. Fokus her er fortsat på omkostninger, effektiviseringer og udnyttelsesgrad. Maersk Tankers resultat var påvirket af forringede markedsrater, hvilket delvist blev opvejet af omkostningsbesparelser."

 

  

Kontaktpersoner:

 

Head of Investor Relations, Stig Frederiksen, tlf. +45 3363 3106

Head of Communications, Louise Münter, tlf. +45 3363 1912